Styring av kommunale investeringsprosjekter

- Digitalt kurs
23.
april 2024

Innhold:
Kommunal sektor investerer årlig for over 80 milliarder kroner. Et viktig element i ethvert beslutningsgrunnlag er en analyse av behov, konsept og økonomi i de prosjekter som foreslås, slik at konsekvensene av de valgene man tar er klarlagt. Dette er helt avgjørende i prosjekter som krever investeringer, enten det er i store byggeprosjekter eller mindre IT-prosjekter eller omstillingsprosjekter.

Kommuner som etablert gode prosjektmodeller for vurdering av behov, konsept og økonomisk styring har større sannsynlighet for å lykkes med sine investeringsprosjekter og unngå store kostnadsoverskridelser.

I kommunal sektor har det vært mindre vanlig gjennomføre økonomiske analyser av investeringsprosjekter i bedriftsøkonomisk forstand. I de fleste kommunale prosjekter kan man imidlertid benytte bedriftsøkonomiske vurderinger for å analysere lønnsomhet i prosjekter i en kommunal kontekst.

I kurset vil man også få utdelt en rekker verktøy for analyse av investeringsprosjekter.

Innhold i kurset:

 • Prosjektmodeller og beslutningsunderlag
 • Sannsynlighetsbasert kostnadsestimering
 • Underestimering kostnader
 • Metoder for beregning av lønnsomhet i investeringsprosjekter

Målgruppe:

Økonomisjefer og økonomimedarbeidere. Ledere og saksbehandlere på teknisk eller andre avdelinger i kommunen eller kommunale selskap som jobber med investeringer.

Foreleser:

Jostein Aksdal er leder for gjeldsforvaltning i Bergen Capital Management AS. Han har tidligere vært leder for finans og analyse i Haugesund kommune og kundeansvarlig i Kommunalbanken. Han har lang erfaring fra finans og offentlig sektor, og har også en stilling som høgskolelektor i bedriftsøkonomiske fag ved Høgskolen på Vestlandet hvor han bl.a. underviser i investeringsanalyse.

Påmelding

 • Ny kunde?

  Fyll ut påmeldingsskjemaet nedenfor. Det vil automatisk bli opprettet en brukerkonto og du vil få tilsendt brukernavn og passord til oppgitt e-postadresse. Du bruker tilsendte brukernavn og passord for å hente ut kursbevis etter arrangementet og til påmelding på senere arrangement.

 • Har du gått på kurs hos oss etter 1. januar 2013?

  Da er det allerede laget en profil på deg. Logg deg inn for en enklere påmelding. Du må bruke samme e-postadresse som du har brukt ved tidligere påmeldinger. Dersom du ikke husker passord kan du benytte glemt passord-funksjonen. Ta kontakt hvis du har problemer.

 • Ny e-postadresse?

  Hvis du har brukerprofil hos oss fra tidligere, men fått ny e-postadresse, er det fint om du sender oss en e-post, så skal vi bytte adressen for deg. Da beholder du kursbevisene fra tidligere kurs.

Fyll ut skjema nedenfor

Ja
Nei

Info: Vi sender faktura i EHF-format til alle som er registrert i ELMA-registeret.

Kurstid

Dato:
23. april 2024
Tid:
kl. 09.00 - 14.00

Det digitale møterommet åpner 15 minutter før forelesningen. Vi anbefaler å beregne god tid til oppkobling.

Kurspris

Medlemmer kr. 2 500-
Ikke-medlemmer kr. 2 700,-

Pris gjelder per person. Ved digtiale kurs må alle som følger forelesningen være påmeldt via vårt påmeldingsskjema.

Pris gjelder per person. Ved digitale kurs må alle som følger forelesningen være påmeldt via vårt påmeldingsskjema.

Påmeldingfrist

26. mars 2024

NB: Så lenge du finner et påmeldingsskjema under, er det ledige plasser og åpent for påmelding.

Etterutdanning

Kurset er godkjent som 1 dag etterutdanning for de som er NKK-godkjent regnskapsfører.

Andre aktuelle arrangement: