Informasjonskapsler og personvern

NKKs personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan NKK samler inn og bruker personopplysninger.
Innholdet i dette dokumentet er identisk med det som til enhver tid er gjengitt som personvernerklæring i NKKs internkontroll. Ved tvil er det internkontrollens versjon som er gjeldende. Nettansvarlig i NKK er ansvarlig for at personvernerklæringen er ajourført også på nettsidene.
NKK, ved generalsekretæren, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det daglige ansvaret er delegert. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd).
Nettansvarlig har det daglige ansvaret for NKKs behandlinger av personopplysninger på nkkf.no, med mindre annet er oppgitt under.

Nettstatistikk
NKK samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på nkkf.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.
Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics.

Informasjonskapsler
Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.
Følgende informasjonskapsler brukes på nkkf.no:

Google Analytics

  • Google Analytics bruker (_gid og  _ga )til å skille brukere. (_gid )slettes etter 24 timer, mens (_ga) lagres i 2 år fra siste besøk.
  • Informasjonskapselen  (_utma ) brukes til å skille mellom brukere og økter. Informasjonskapselen er opprettet når javascriptbiblioteket utføres, og ingen eksisterende __utma-informasjonskapsler eksisterer. Den oppdateres hver gang data sendes til Google Analytics. Lagres i 2 år fra siste besøk

WordPress
NKK benytter WordPress som publiseringsplattform. WordPress benytter informasjonskapsler for å identifisere valg gjort av innloggede og andre brukere, og for å identifisere brukervalg av tidssone. Disse informasjonskapslene er:

  • Informasjonskapselen (wordpress_test_cookie) tester om informasjonskapsler er aktivert eller ikke. Slettes når nettleseren lukkes.
  • Flere (WP Settings)- Informasjonskapsler kan settes inn hvis du logger deg inn på nettstedet. Dette brukes til å tilpasse visningen av admingrensesnittet, og muligens også hovednettgrensesnittet. Lagres i 1 år fra siste besøk.
  • Hvis du logger deg inn setter WordPress (wordpress_logged_in_ [hash]) Informasjonskapselen, som indikerer når du er logget inn, og hvem du er, for de fleste brukergrensesnitt. Slettes når nettleseren lukkes.
  • (devicePixelRatio )- informasjonskapselen registrerer enhetens pikselforhold. Hvis skjermoppløsningen din er en retina eller Hi DPI-skjerm, kan nettstedet velge å betjene deg med høyere oppløsning.

Kjøp av produkter
På nettsiden kan du bestille ulike produkter. Vi samler da inn data for å kunne levere bestillingen. Informasjon blir lagret som dokumentasjon iht. bokføringsloven og til statistikk.

Påmelding på kurs/konferanse
På nettsiden kan du melde deg på kurs ved å oppgi navn, kontaktinformasjon og arbeidsgiver. Personopplysninger vi får inn ved påmelding til kurs blir benyttet til å administrere kurset. Informasjon blir lagret som dokumentasjon iht. bokføringsloven. Ved påmelding vil det automatisk bli laget en egen profil for deg. Denne brukes til å lagre informasjon om deg som kunde, historikk for deltakelse på arrangement og arkiv for kursbevis.

Personprofiler og nyhetsbrev
Personprofiler er en sammenstilling av opplysninger vi har fått fra deg, som for eksempel arbeidsgiver, navn, adresse, andre opplysninger du har oppgitt. Vi bruker slike profiler for å tilpasse våre utsendelser av invitasjoner til kurs og konferanser. Alle masseutsendelser inneholder lenke til avmelding fra tjenesten. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

Innsyn, endring og sletting av informasjon
Dersom opplysningene er uriktige eller ufullstendige, kan du selv korrigere noe av informasjonen på via ”Min side”. Ut over det kan du kreve å få uriktige data rettet, supplert eller slettet ved å kontakte oss på e-post post@nkkf.no eller telefon 22 94 76 90.