Til innhold

Hedmark er fylket med store og dype barskoger, vide jordbruksområder og med elva Glomma som snor seg gjennom lavland, dalfører og ut i tilhørende vassdrag. Her er det rike jakt og fiskemuligheter, og flotte ski og turterreng.

Her ligger Mjøsa som er Norges største innsjø og åsted for innlandsfiske, og med flotte bade- og båtmuligheter. Ved Mjøsas bredder ligger Hedmarks største by, Hamar. Hamar sammen med Stange, Løten og Ringsaker kalles for Hamarregionen, og ligger midt i smørøyet hvis du søker kvalitet, mattradisjoner og det gode liv. Her ligger storgårdene på rekke og rad med en rik kulturarv og vertskap som byr på seg selv.

En spasertur langs Mjøsa er en opplevelse og klokkespillet ved Skibladner brygga et landemerke. Eller du kan ta en langsom båttur på Mjøsa med Skibladner ’Mjøsas hvite Svane’.

Hamars bosetningshistorie går nærmere fire tusen år tilbake i tid. Fra 400 tallet var storgården Åker i Vang et maktsentrum og tingsted; Eidsivating. Ytterst på Domskirkeodden ligger ruinene etter Hamar domkirke. Kirken ble påbegynt da Hamar bispedømme ble opprettet mellom 1153/54 og stod ferdig år 1200.

I juni er det en middelalderfestival ute ved Domkirkeodden. Denne tar for seg Hamar sin historie under middelalderen med musikk, mat, bekledning og sverdkamp mellom riddere.

Fra Hedmark kommer mange kjente personer, slik som Edvard Munch, Kjell Aukrust, Halldis Moren Vesaas, Sigurd Hoel, Kirsten Flagstad, Øystein Sunde, Knut Faldbakken, Anne Cath. Vestly, Hallgeir Brenden og mange flere. I 2014 er det for øvrig et 100-årsjubileum for forfatteren og artisten Alf Prøysen.

Deltakerne på konferansen vil på første dag bli guidet gjennom Hamar sentrum og ut til Domkirkeodden via strandpromenaden. Ved ankomst til Domkirkeodden møtes de av riddere i sverdkamp og det blir en stemningsfull konsert og omvisning i glasskatedralen. Deretter er det vandring på egenhånd i museumslåven og friluftsmuseet.

[widgetkit id=528]

Les mer om Hamarregionen

Les mer om Hedmark

ANONNSØRER

chevron-down