Selvkost

- Gardermoen
8.
april 2024

Innhold:
Kurset gjennomgår lover, forskrifter og veiledninger som regulerer selvkost i kommunene. Kurset er tett knyttet opp mot både Kostra og regnskapsreglene og standarder, og NKK sin modell for selvkost vil bli gjennomgått.

Kurset skal gjøre deltakeren i stand til å gjøre beregninger av direkte-, indirekte-, og kapitalkostnader, samt lage fullstendig kalkyle, budsjett, regnskap, noter for alle selvkostområdene i egen kommune.

De juridiske og økonomiske forholdet mellom kommunens ansvar for selvkost/gebyrområdene og interkommunale selskap, aksjeselskap etc. vil også bli gjennomgått.

Målgruppe:

Økonomisjefer, økonomimedarbeidere, ingeniører, kommunalsjefer, etatssjefer, virksomhetsledere og saksbehandlere som arbeider med selvkosttjenester.

Foreleser:

Stein Kittelsen
er direktør i BDO og har 25 år erfaring som økonomisjef i flere kommuner, og erfaring fra rådgivning for kommuner og foretak som driver med selvkosttjenester. Han har hold kurs for NKK i selvkost siden 1998. Han var med på utviklingen av KOSTRA, er medlem i GKRS, og var den første som ble kåret til årets kommuneøkonom i 2002.

Påmelding

  • Ny kunde?

    Fyll ut påmeldingsskjemaet nedenfor. Det vil automatisk bli opprettet en brukerkonto og du vil få tilsendt brukernavn og passord til oppgitt e-postadresse. Du bruker tilsendte brukernavn og passord for å hente ut kursbevis etter arrangementet og til påmelding på senere arrangement.

  • Har du gått på kurs hos oss etter 1. januar 2013?

    Da er det allerede laget en profil på deg. Logg deg inn for en enklere påmelding. Du må bruke samme e-postadresse som du har brukt ved tidligere påmeldinger. Dersom du ikke husker passord kan du benytte glemt passord-funksjonen. Ta kontakt hvis du har problemer.

  • Ny e-postadresse?

    Hvis du har brukerprofil hos oss fra tidligere, men fått ny e-postadresse, er det fint om du sender oss en e-post, så skal vi bytte adressen for deg. Da beholder du kursbevisene fra tidligere kurs.

Påmeldingen er stengt!

Kurstid

Dato:
8. april 2024
Tid:
kl. 10.00 - 15.30

Kurspris

Medlemmer:

Kurspris kr. 3 395,-
(Kursavgift: kr. 2 500,-
Dagpakke, kr. 895,-)

Ikke-medlemmer:

Kurspris kr. 3 595,-
(Kursavgift: kr. 2 700,-
Dagpakke, kr. 895,-)

Påmeldingfrist

19. februar 2024

NB: Så lenge du finner et påmeldingsskjema under, er det ledige plasser og åpent for påmelding.

Etterutdanning

Kurset er godkjent som 1 dag etterutdanning for de som er NKK-godkjent regnskapsfører.

Andre aktuelle arrangement: