Velkommen til Kommuneøkonomikonferansen 2019

– Oslo 27. og 28. mai 2019

Årets Kommuneøkonomikonferanse, KOMØK 2019, arrangeres mandag 27. og tirsdag 28. mai. Denne gangen på det splitter nye Clarion The HUB Hotel i Oslo sentrum

KOMØK er den viktigste faglige og sosiale arenaen for alle som er opptatt av kommuner og kommuneøkonomi. Hovedtemaene på konferansen vil være politisk økonomi, fagøkonomi, styring og finansforvaltning.

Programmet begynner å bli klart. Som vanlig blir det en konferanse spekket med faglige gode foredrag fra kommunesektoren. Invitasjoner sendes ut i begynnelsen av mars og da åpner vi for påmelding. I mellomtiden kan du følge konferansen på Facebook. Lik Facebook-siden og gruppa «KOMØK», hold deg oppdatert og bidra med gode forslag til temaer som du mener bør på dagsorden.
Kommunalbanken, KS, Norges kemner- og kommuneøkonomers forbund(NKK) og Norges kommunerevisorforbund (NKRF) samarbeider om planlegging og gjennomgøring av Kommuneøkonomikonferansen.

MER OM PROGRAMMET
Klimautfordringene gjør nå direkte inngrep i kommunebudsjettet på mange områder. Vi har invitert Kristin Halvorsen, direktør ved CICERO Senter for klimaforskning, til å åpne plenumssamlingen på dag 2 med foredraget «Kommunene må investere for framtiden».

Svalbard er det stedet i verden hvor temperaturen øker raskest. Vi har derfor invitert administrasjonssjefen i Longyearbyen lokalstyre Hege Walør Fagertun til å fortelle hva dette betyr i praksis for et lokalsamfunn og for kommuneøkonomien. Og på samme sesjon kommer finansbyråd i Oslo Robert Steen og forteller om hvordan Oslo kommune har bygget opp sitt ambisiøse klimabudsjett og hvordan de styrer etter dette.

Kjell A. Nordström er rangert blant de ti beste ”Management thinkers” i hele verden, og har skrevet bøker som har gått inn på topplisten over tidenes viktigste. Han er kjent over hele verden som en «Business Rebel».Han har en doktorgrad i International Business fra Handelshøyskolen i Stockholm og jobber som professor ved Institutt for internasjonal business, hvor han forsker på områder innenfor strategi, multinasjonale organisasjoner og globalisering. Kjell A. Nordström holder åpningsforedraget på KOMØK 2019, mandag 27. mai.